Výměna hlavních uzávěrů vody a topení

15.10.2009 22:00

Ve 3. čtvrtletí 2009 byla firmou Vodoservis provedena výměna hlavních uzávěrů stupaček teplé a studené vody a stupaček topení.

Důvodem byl špatný technický stav původních ventilů, které nešly s jistotou uzavřít a kterým chyběly ovládací rukojeti, ve většině případů byly i hřídele ovládacích vřeten totálně omačkány. A to nejpodstatnější - původní ventily byly v takovém stavu, že v případě havárie bylo nemožné jejich snadné uzavření přímo uživateli postižených bytů.

Tipy pro uživatele bytů:

Zajímejte se o to, kde se nachází zejména zavírací ventily stupaček topení, které vedou do vašeho bytu!

Všechny ventily jsou v suterénu domu, některé v uzavřených sklepních místnostech (sušárny). Příslušné klíče a pomoc poskytne domovník (pan Borák). Pro uzavření vody do topení je třeba uzavřít dva ventily (přívodní a zpětné potrubí), které se nachází v těsném sousedství. Dále v případě poruchy počítejte s tím, že i po uzavření ventilů bude vytékat ještě nějakou dobu voda z místa poškození, neboť potrubí a topná tělesa umístěná nad vámi se nejprve musí vyprázdnit.

V případě poruch v rozvodu studené a teplé vody v bytě uzavřete vždy nejprve hlavní bytové ventily umístěné u vodoměrů. Ventily stupaček je třeba uzavřít jen v případě poruchy na stupačkách nebo v případě poruchy v bytě, v němž se momentálně nikdo nenachází.

 

Zpět