Výsledek výběru firmy relizující zateplení - podklady pro schválení

22.06.2011 20:35

V rámci druhého kola poptávkového řízení, které vycházelo z podmínek odsouhlasených na shromáždění vlastníků dne 3. 5. 2011, bylo obesláno 5 firem vybraných z původních cca 12 firem poptávaných v rámci prvního kola. Jednalo se o následující firmy (seřazeno abecedně):

  • HOYASTAV s.r.o., Most
  • Propanel s.r.o., Plzeň
  • První izolační ALFA s.r.o., Teplice
  • Stavební a obchodí společnost spol. s r.o., Most
  • Stavební společnost HLAVA s.r.o., Chomutov

Od všech těchto firem jsme obdrželi písemnou nabídku, jejíž výsledky jsou shrnuty v tomto dokumentu . Kvůli zachování určitých obchodních a cenových knot-how jsou zde jednotlivé firmy uvedeny jen pod čísly, úplný seznam je však vlastníkům bytů bl. 620 k dispozici.

Celkově je možné říci, že nabídky jsou velmi vyrovnané a odchylka nejnižší a nejvyšší ceny je jen ±4% od průměrné ceny. I z toho je možné usuzovat, že jsme na reálných cenách a bychom někde za stanovených podmínek mohli dostat výrazně lepší nabídku.

Po zvážení všech aspektů a po následném osobním jednání s některými zástupci firem i obchodním ředitelem firmy Alumistr (dodavatel požadovaného zasklívacího systému) vybral výbor SPD a doporučuje shromáždění vlastníků ke schválení jako dodavatele firmu První izolační ALFA s.r.o., Teplice, v porovnání uvedenou jako firma č. 3. Důvody pro to jsou následující:

  • Firma provádí dlouhodobě velký objem zateplovacích prací, se kterými má zkušenosti a díky velkým odběrním množstvím materiálů může nabídnou velmi dobré ceny.
  • Firma má realizované zakázky za použití stejného materiálu a technologií (AluVista, bl. 725, 727 aj.) a má s nimi praktické zkušenosti.
  • Firma nabízí 10 letou záruku na celé dílo (tj. včetně zasklení). Vzhledem k její velikosti i historii je předpoklad, že za 10 let stále bude existovat.
  • Firma nabízí použití zateplovacího systému STO, který je i zúčastněnými konkurenčními firmami považován za kvalitativně lepší (a dražší) než jsou ostatní uvažované materiály.
  • Navržený systém rekonstrukce a vyrovnání podlah lodžií s použitím částečného sbroušení vyvýšených okrajů s následným vyplněním „vaničky“ se jeví optimálním postupem vzhledem k dosaženému výsladku a požadavkem na nepřitěžování podlahových panelů lodžií.
  • Firma je certifikována dle ISO

Firma uvedená pod číslem 2 nabízí jen nepatrně nižší cenu za použití plastového systému zábradlí + zasklení. Cena tohoto systému je srovnatelná s AluVista, bylo by tedy možné použít i AluVista jako externí dodávku. Protože se m. o relativně malou firmu se sídlem na Plzeňsku, nepřinesla by volby této firmy prakticky žádné výhody.

Firma uvedená pod číslem 1 nabízí nejnižší cenu, ale s pouze 7 letou zárukou. Jednání se zástupcem této firmy bylo navíc poněkud váznoucí a proto usuzujeme, že i přes cca 4% cenové zvýhodnění není tato firma v konečném důsledku výhodnější než preferovaná firma č. 3.

Poznámka:

V souvislosti s navrhovaným systémem zábradlí + zasklení AluVista je v jednání alternativní možnost upevnění spočívající v předsazení zábradlí o cca 10 cm ve srovnání s variantou montáže zábradlí na místo stávajícího zábradlí. Tato varianta je dražší o cca 6000 Kč na jednu lodžii, tj. 144 tis Kč. celkově + 10% DPH.

Jak to bude dál?

Schválí-li shromáždění vlastníků konkrétního dodavatele, bude následovat sepsání a podpis hospodářské smlouvy. Bude sjednána pevná cena za dílo. Poté dojde k aktualizaci projektu (jsou nové požární předpisy) a k zahájení nezbytného stavebního řízení. To trvá 30 dní + 14 dní je lhůta k odvolání.

Teprve poté bude možná začít s vlastní stavbou. Z uvedeného vyplývá, že vlastní stavba začne nejdříve začátkem září, termín realizace by měl být 2,5 měsíce, takže dílo by mělo být dokončeno před zimou, která by mohla komplikovat stavební procesy.

Souběžně s tím dojde k jednání o úvěru a k uzavření úvěrové smlouvy.

U dalším postupu, termínech, nutnosti vyklizení lodžií a dalším budou všichni uživatelé bytů včas informováni.

 

Lodžie zasklené systémem AluVista v bl. 725




 

Zpět