Příprava na výměnu stoupaček

12.11.2015 15:58

Plánovaná výměna stoupaček by se měla realizovat v prvním čtvrtletní 2016, přičemž práce by měly začít nejdříve začátkem února.

V současné době je zadáno poptávkové řízení, ukončení přijímání nabídek je k 18. 12. 2015.

Zadání poptávky je dostupné zde, související projektová dokumentace pak zde. Poptávkového řízení se může zúčastnit jakákoliv firma nikoliv pouze obeslané.

Vlastní práce se budou provádět po jednotlivých svislých sekcích. Předpokládá se, že bude třeba zajistit přístupnost rozvodů v bytech po dobu 3 dnů. Chtěli bychom, aby se poslední den mohl realizovat v sobotu. O konkrétních termínech a nutných opatřeních budou uživatelé bytů informování po jednáních s vybraným dodavatelem.

Pro provedení prací bude nezbytné zajistit přístupnost k potrubí z prostorů toalet. V případech, kdy došlo ke stavebním úpravám v těchto prostorech (rekonstrukce původních jader), může být v řadě případů nutné provedení zásahu do konstrukcí vedoucí ke zpřístupnění potrubí.  Počítá se s tím, že realizační firma pak uvede tyto prostory do pokud možno původního stavu. Je tedy celkem běžné, že se ve spárách vyřežou části obkladů na sádrokartonu či pórobetonu. Situace v tomto směru bude byt od bytu různá a bude vycházet i z toho, jak ohleduplně uživatelé či vlastníci provedli schválené úpravy ve vztahu k tomu, že je třeba zajistit trvalý přístup k technickým rozvodům, které jsou ve správě a majetku společenství.

Další informace budou zveřejňovány průběžně.

Zpět